תובנות מסקר השכר הגלובלי האחרון של GPAI וקבוצת TMF - ולמה זה חשוב ברמה הלוקאלית?

05/01/2017

בסקר השתתפו כ-165 אנשי מקצוע ביותר מ-80 מדינות, ומסקנותיו מצביעות על 3 אתגרים מרכזיים העומדים בפני גורמי השכר השונים.

 

דיויד רד, מנהל תחום חשבות שכר ו- BPO

GPA וקבוצת TMF המספקת פתרונות לניהול שכר עבור חברות גלובליות, פרסמו לאחרונה תוצאות סקר ובו תובנות בנוגע לאתגרים איתם מתמודדים מרכזי שכר של חברות גלובליות במדינות שונות בעולם.

 

הסקר בחן את המתודולוגיות שמיישמים מרכזי שכר של חברות גלובליות על מנת להשיג יעילות תפעולית גבוהה יותר, אחזור מידע ובקרה טובים יותר ושיפור התובנות העסקיות מהמידע הגלום בבסיס הנתונים של השכר.

בסקר השתתפו כ 165 אנשי מקצוע ביותר מ 80 מדינות, מתחום ובזיקה לשכר, ממגוון רחב של תעשיות, ארגונים וחברות וברמות ניהול שונות: החל מחשבי שכר בצוותים תפעולים, דרך מנהלי מרכזי שכר מקומיים וגלובליים וכלה במנהלים בכירים בתחום ה HR והכספים.

 

מסקנות השכר מצביעות על 3 אתגרים מרכזיים העומדים בפני גורמי השכר השונים אשר השתתפו בסקר והחברות אותן הם משרתים:

  1. ידע מקצועי והיכולת לאתר מידע בנושאי רגולציה, ותאימות לרגולציה ולתקנים מקומיים ובינלאומיים הם שני הנושאים התפעוליים הבולטים שעלו בסקר ואשר מהווים לדעתם של המשיבים את האתגר הגדול ביותר בניהול שכר גלובלי.
  2. אצל 1/3 מהחברות המיוצגות בסקר, פחות מ 50% מתהליכי השכר מוגדרים סטנדרטיים, כאשר בוחנים את תהליכי השכר ברמה הגלובלית. המשמעות היא שתהליכי השכר מנוהלים באופן שונה בכל מדינה ומדינה, ולפעמים ניתן למצוא וריאציות שונות לאותו תהליך באותה המדינה.
  3. 31% מהמשיבים מאמינים שחוסר התאימות למדיניות ההעסקה של הארגון, לתקינה (אבטחת מידע, SOC, נהלי תפעול וכו’) וחוסר הגישה ל Best Practices הם בין הגורמים העיקריים להיווצרותן של טעויות בשכר.
/media/536347/article_img5.jpg
  • מרכזי שכר בישראל, שהם חלק ממערך עסקי גלובלי, נדרשים לעבור לפורמט תפעול גלובלי בהתאם לתקינה המוכתבת להם
  • גם אם הארגון שבו אתם פועלים אינו גלובלי, יש הרבה מן המשותף בין תפעול השכר בישראל לתפעול השכר במדינות רבות בעולם

עוד עולה מהסקר כי פרקטיקות תפעול מיושנות וחוסר שקיפות לתהליכים ולבסיס הנתונים של השכר ברמה הלוקאלית (בכל מדינה ומדינה), מהווים את הקושי המרכזי בניהול אפקטיבי של שכר גלובלי:

  1. אחד מכל חמישה העיד כי במרכז השכר שבו הוא פועל עדיין מנהלים תהליכי חישוב שכר ידניים.
  2. אחד מכל ארבעה מרכזי שכר מקבל החלטות בנוגע לאופן ניהול השכר של הארגון על בסיס שיקולים שלא מביאים לידי ביטוי את הצרכים של הסביבה העסקית החדשה (כגון: ניהול סיכונים, תחלופה גבוהה של עובדים, שקיפות, רמת שירות גבוהה לעובדים וכיו”ב).
  3. ל - 4 מכל 5 חברות אין יכולת לבצע אגרגציה של המידע בשכר לכדי תמונת מצב גלובלית עם יכולת אחזור וניתוח חכמים של המידע.

מס’ החברות הגלובליות, שבהן מטה השכר בישראל אחראי על ניהול השכר ברמה הגלובלית, מצומצם.

יחד עם זאת יש בישראל לא מעט מרכזי שכר שהם חלק ממערך עסקי גלובלי, ותוצאות הסקר לחלוטין תומכות במגמה ההולכת וגדלה בה נדרשים מרכזי השכר של חברות אלו לעבור לפורמט תפעול גלובלי בהתאם לתקינה המוכתבת להם על ידי מרכז השכר הגלובלי של הארגון או כחלק ממעבר של חברת האם לניהול שכר גלובלי.

מנקודת המבט של ארגון גלובלי, ניהול השכר בפורמט תפעול גלובלי הוא בעל ערך עסקי רב ומספק מענה מלא לאתגרים שאיתם מתמודדים מרכזי שכר גלובליים, כפי שעלו בתוצאות סקר זה ואף מעבר לכך.

אך גם אם הארגון שבו אתם פועלים אינו גלובלי או שמרכז השכר שלכם אינו חלק ממערך עסקי גלובלי, תוצאות סקר זה, כמו גם סקרים דומים שנעשו בשנים האחרונות, מצביעות על נקודות הכשל של עולם תפעול השכר באופן כללי וגם בישראל, ללא קשר להיבט הגלובלי שכן מעצם טבעו השמרני של עולם השכר, יש הרבה מן המשותף בין תפעול השכר בישראל לתפעול השכר במדינות רבות אחרות בעולם.

 

מנהלים האחראים על תחום השכר בארגונים צריכים לשאול את עצמם בכל נקודת זמן, כיצד מערך השכר שלהם עומד ביחס ל Benchmark (הלוקאלי או הגלובלי) ולנהל שינויים בהתאם לצורך, אם על ידי נקיטת פעולות מתקנות ואם על ידי אימוץ מתודולוגיות וטכנולוגיות חדשניות יותר, ההולמות את הסביבה העסקית המשתנה.

 

חילן BPO הינו מרכז הגדול והמקצועי ביותר בישראל לניהול ותפעול מערך השכר והנוכחות של עשרות לקוחות, ממגוון קשת התעשייה הישראלית. שירותי חילן BPO כוללים פתרונות המביאים לידי ביטוי מתודולוגיות ו Best Practices מתקדמים וחדשניים, תוך מענה למגוון רחב של אתגרים עסקיים ובכלל זה ניהול סיכונים, תאימות לרגולציה ולמדיניות ההעסקה הארגוני, שיפור היבט הבקרות והתייעלות. 

 

למידע נוסף:

שירותי BPO חילן

איך לייעל את מרכז השכר שלך ולמצב אותו כשותף עסקי משפיע

טעויות שכר קורות, אך ניתן לעצרן בזמן!

 

מקורות: An insight into multi-country payroll processing, Global payroll management survey 2016, TMF group

 

כל המידע הנכלל במאמר זה הינו בבחינת מידע כללי בלבד, ואינו בגדר חוות דעת או ייעוץ משפטי מוסמך. על המשתמש לקבל עצה מקצועית נפרדת לפני כל פעולה משפטית או אחרת המסתמכת על המאמר. המחברים והמערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים.

למאמרים